Actualizat acum 1 minut
 

Uniunea Europeana

 Uniunea Europeana, 26 Mai 2017

Rusia crede că relațiile ei cu NATO trec prin cea mai profundă criză de la Războiul Rece încoace
EurActiv - 26 Mai 2017

Rusia consideră că relațiile ei cu NATO din prezent trec prin cea mai profundă criză de la terminarea Războiului Rece, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

 
Licitație de 630 de mii de euro pentru un plan de acțiuni pentru dezvoltarea comerțului electronic
EurActiv - 26 Mai 2017

Autoritățile vor sa realizeze un plan de acțiuni, până în 2020, pentru dezvoltarea comerțului electronic, iar pentru asta au demarat o licitație de peste 630.000 de euro.

 
EIB Group survey finds need for more investment in research and state-of-the-art capital stock in Central, Eastern and South-eastern Europe
Banca Europeana pentru Investitii - 26 Mai 2017

The investment outlook in Central, Eastern and South-eastern Europe is positive, but companies need to invest more in state-of-the-art machinery and equipment, and in research and development. These were the findings of the Survey of Investment and Investment Finance that the EIB published on 26 May at the GLOBSEC Forum...

 
Un expert în politici sociale: Victoria Stoiciu
EurActiv - 26 Mai 2017

Victoria este din Republica Moldova. A publicat în Dilema Veche, Contributors, CriticAtac, Republica, România Liberă, România Curată și Decât o Revistă. În prezent este cercetător și responsabil de programele socio-economice ale FES România.

 
Fostul ministru Constantin Niță, condamnat la 4 ani închisoare pentru trafic de influență
EurActiv - 26 Mai 2017

Decizia Curții Supreme nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 
Maniere à la Trump
EurActiv - 26 Mai 2017

Liderii NATO s-au întâlnit la Bruxelles. Trump a avut, și de această dată, probleme de comportament. România și-a atins obiectivul cu care a mers la summit. Ministrul Justiției a făcut public numelor celor care au intrat în arhiva SIPA.

 
Fiecare lider cu prioritățile lui
EurActiv - 26 Mai 2017

La summit-ul NATO de joi, fiecare lider a ținut să-și spună problemele, nemulțumirile sau prioritățile și să iasă în față.

 
Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, luat pe sus de ofițerii anticorupție
EurActiv - 25 Mai 2017

Primarul a fost escortat de ofițeri la sediu, după ce i-au percheziționat biroul. Doi consilieri și secretarul Consiliului municipal Chișinău au fost deja reținuți.

 
Noul președinte francez vrea o „refondare” a Europei
EurActiv - 25 Mai 2017

Emmanuel Macron a cerut Comisiei Europene să ia măsuri pentru a reduce afluxul de muncitori slab calificați detașați din Europa de Est în Franța.

 
Bugetul rămâne pe plus la final de aprilie
EurActiv - 25 Mai 2017

Bugetul general consolidat a avut un excedent de 1,35 miliarde de lei în primele patru luni, dar rezultatul a fost negativ în aprilie, deoarece excedentul a fost mai mic decât nivelul de 1,52 miliarde de lei consemnat la sfârșitul lui martie.

 
Prima întâlnire dintre Trump și Macron: Liderul francez a dominat în strângerea de mână
EurActiv - 25 Mai 2017

Președintele american Donald Trump și președintele francez Emmanuel Macron abia s-au cunoscut, dar le-a fost greu să-și desprindă mâinile când s-au întâlnit pentru prima dată, joi, comentează Reuters.

 
Iohannis nu vrea o abordare a UE împotriva sau pentru Rusia, ci doar una unitară
EurActiv - 25 Mai 2017

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi la Bruxelles, înaintea summit-ului NATO, că prioritare pentru România sunt relaţia cu SUA şi consolidarea Flancului estic "într-un mod echilibrat", subliniind că dorește o abordare unitară în privința Rusiei.

 
Licitație de peste 630.000 de euro:Autoritățile vor un plan pentru dezvoltarea comerțului electronic
EurActiv - 25 Mai 2017

Ministerul Comunicațiilor a demarat o licitație deschisă pentru achiziția unor servicii de consultanță studii, analize, evaluări și formare în domeniul comerțului electronic, contract cu o valoare estimată fără TVA de peste 630.000 de euro.

 
Marea Britanie: Cinci cetățeni români au decedat într-un grav accident rutier pe autostrada M6
EurActiv - 25 Mai 2017

Cinci cetățeni români, trei bărbați și două femei, și-au pierdut viața și un altul a fost rănit, miercuri, într-un accident rutier produs pe autostrada M6, în apropierea localității Stoke-on-Trent din Marea Britanie, potrivit Agerpres.

 
Trump, primit cu glume, proteste și fără așteptări mari la Bruxelles
EurActiv - 25 Mai 2017

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi președintele Comisiei Europene (CE) Jean Claude-Juncker.

 
Tudorel Toader a dezvăluit doar o mică parte din vizitele în arhiva SIPA. „Sunt mult mai multe”
EurActiv - 25 Mai 2017

Cele 22 de vizite în arhiva SIPA făcute publice de ministrul Justiției sunt doar o mică parte din numărul total. Celelalte nu pot fi, însă, dezvăluite pentru că sunt secrete de stat. „Dar le vom desecretiza”, spune Toader.

 
Țările membre UE sprijină măsuri pentru combaterea discursului urii în mediul online
EurActiv - 25 Mai 2017

Miniștrii statelor membre UE au adoptat, marți, o serie de propuneri ce vizează combaterea discursului urii pe platformele de sociale media precum Facebook, Twitter sau YouTube.

 
NATO se alătură Coaliției împotriva ISIS
EurActiv - 25 Mai 2017

„Aceasta nu înseamnă că NATO se va angaja în operațiuni de luptă”, a precizat însă Jens Stoltenberg, secretarul general al alianței.

 
Un jurnalist de investigație: Attila Biro
EurActiv - 25 Mai 2017

Attila este unul dintre cei mai recunoscuți jurnaliști de investigație din România. În prezent lucrează în cadrul Rise Project.

 
Când sursele presei opresc schimbul de informații confidențiale
EurActiv - 25 Mai 2017

Scurgerile către presa americană au înfuriat autoritățile britanice. Poliția din Manchester nu mai împărtășește cu americanii informații despre atentatul soldat cu 22 de morți.

 
Ministerul Justiției publică numele celor care au vizitat arhiva SIPA
EurActiv - 25 Mai 2017

Horia Georgescu, fost șef al ANI, Marius Iosif și vicepreședintele Senatului Laura Iulia Scântei sunt printre cei care au intrat în arhiva SIPA în calitate de membri ai comisiilor de inventariere.

 
Femeile care îi aduc bani lui Băsescu
EurActiv - 25 Mai 2017

O rețea îi finanța campania electorală a lui Traian Băsescu, iar Elena Udrea și Ioana Băsescu erau în roluri principale. Vești bune pentru fiul lui Dragnea și porcii lui. În spatele atacului terorist de la Manchester stă o adevărată rețea.

 
USD 110 million of new support for climate change mitigation, adaptation and resilience projects across the Caribbean as EIB and CDB sign new financing agreement
Banca Europeana pentru Investitii - 25 Mai 2017

The EIB and Caribbean Development Bank (CDB) have signed a USD 110 million financing agreement to support investment projects in the Caribbean under CDB’s climate action policy. The Climate Action Framework Loan II builds on the USD 65 million Climate Action Line of Credit (CALC) signed between EIB and CDB in 2011, and...

 
Agenda - The Week Ahead 29 May – 04 June 2017
Parlamentul European - 24 Mai 2017

Plenary session and committee meetings, Brussels Source : © European Union, 2017 - EP

 
Anchetatorii din Marea Britanie cred că în spatele atacului din Manchester se află o întreagă rețea
EurActiv - 24 Mai 2017

Poliţia din Manchester a anunţat, miercuri după-amiază, că anchetează existenţa unei posibile reţele teroriste, aflată în spatele atacului terorist de pe Manchester Arena, potrivit presei internaționale.

 
Declarația comisarului Crețu cu privire la propunerea Comisiei de finanțare integrală a operațiunilor de reconstrucție în urma dezastrelor naturale
Uniunea Europeana - Portal oficial - 24 Mai 2017

Comisia Europeană - Declarație Bruxelles, 24 mai 2017 Astăzi, Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord privind propunerea noastră de a finanța în întregime operațiunile de reconstrucție după dezastre naturale, din Fondul european de dezvoltare regională. Aceasta presupune o rată excepțională de...

 
Corina Crețu: Jumătate din bugetul României de investiții publice vine din fonduri europene
EurActiv - 24 Mai 2017

Comisarul european pentru politică regională spune că este esenţial, deci, ca aceste fonduri sǎ fie investite într-o manierǎ strategicǎ şi în concordanţǎ cu prioritǎţile de investiţii ale României.

 
Iohannis va evidenția la NATO că România este un aliat predictibil, serios și responsabil
EurActiv - 24 Mai 2017

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi, la întâlnirea liderilor din statele membre NATO de la Bruxelles, unde va sublinia că România este un aliat serios și responsabil și va susține creșterea rolului Alianței în combaterea terorismului.

 
România poate exporta curând carne de porc în SUA sau Japonia
EurActiv - 24 Mai 2017

România a fost inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică de către Organizația Internațională pentru Sănătate Animală (OIE), creând astfel premisele ridicării restricțiilor privind exporturile de carne de porc pe piețe terțe

 
Un specialist în economie politică: Cristian Gogu
EurActiv - 24 Mai 2017

Absolvent al Universității din București și al Universității din Kassel, în prezent doctorand în Connecticut, Cristian este specialist în economie politică și un susținător al proiectelor care urmăresc conștientizarea și combaterea sărăciei extreme.

 
 
Monitorizarea presei
  • Informează-te eficient!

    Urmăreşte articolele selectate automat, pe baza cuvintelor definite de tine!

    Primeşte ştirile pe mail, imediat ce sunt publicate!

Newsletter